Co-wash is niet geschikt voor iedereen!

Je hoeft geen co-wash op je krullen te doen om te proberen ze er op hun best uit te laten zien en voelen. Als je niet bekend bent met het idee, is co-wash eigenlijk stoppen met shampoo. Co-wash is niet geschikt voor iedereen! Het idee is dat als je geen styling product met siliconen gebruikt, je geen shampoo nodig hebt om je haar te reinigen, alleen conditioner. Nou, geloof mij maar, bij klanten in mijn salon die dit toepassen hadden zo’n vreselijke opbouw in hun haar die ik het er zelfs met dreft er niet uit kreeg! Opbouw kan met alle producten! Wel of geen siliconen! En opbouw zorgt ervoor dat je krullen zwaar worden. En je hoofdhuid uit balans raakt, wat weer hoofdhuid problemen veroorzaakt.

 

Hoewel de methode misschien werkt voor superdroge, dikke en stugge haartypes, waar laat dat de rest van ons? Wat als je kurkentrekkerkrullen hebt die fijn zijn of golven met een gemiddelde textuur? Krijgt co-wash (wassen met conditioner) je haar schoon? En wat na een modderloop of intense zweetsessie?

 

Het is een feit dat je niet tot het uiterste hoeft te gaan voor je krullen. Er zijn makkelijkere manieren! Allereerst zijn niet alle siliconen hetzelfde. Het is niet nodig om ze als de duivel te beschouwen en ze koste wat kost te vermijden. Er zijn hele nuttige bij!

Sulfaten

De belangrijkste reden waarom het wordt aanbevolen om te stoppen met sulfaten is dat die goedkope, op zout gebaseerde industriële reinigingsmiddelen die ze in veel zepen en shampoos gebruiken. Al het essentiële vocht en de natuurlijke olie verwijderen die krullen nodig hebben om gezond krullend te zijn.

Dus hoe krijg je je haar schoon zonder het uit te drogen? Is er iets tussen agressieve sulfaten en co-wash?

Bij Controlled Chaos geven we de voorkeur aan producten die je haar echt reinigen. Alleen omdat een product sulfaatvrij is, wil nog niet zeggen dat het vrij van oppervlakte actieve stoffen hoeft te zijn. Wat de kleine lettertjes van “co-wash” je niet vertellen, is dat zachte oppervlakte actieve stoffen (detergentia) bestaan! Onze Cleanser maakt gebruik van een zachte, niet-sulfaat oppervlakte actieve stof die overtollig vuil en olie van de hoofdhuid verwijdert zonder alles weg te halen. En uitdroging van de hoofdhuid geen kans maakt.

controlled-chaos-cleanser

Controlled Chaos Cleanser

 

Co wash kan ervoor zorgen dat je krullen zwaar, gecoat en ronduit ieeks aanvoelt. Maar dat betekent niet dat je terug moet naar die schadelijke SLS (sulfaat) beladen shampoos die al het vocht uit je haar zuigen.

Een juiste wasbeurt is essentieel voor gezonde krullen! Altijd 2x, goed inmasseren van de hoofdhuid, en goed spoelen!!! Een gezonde hoofdhuid, geeft de aller mooiste krullen!!!!

bekijk mijn: VIDEO’S