Curly Girl-methode heeft het mis want:

Als je bekend bent met de Curly Girl methode, (CG) ken je de basisprincipes – dat je je haar niet wast met standaard sulfaatshampoos maar wast met conditioner. Product aanbrengt als je haar supernat is, niet aanraakt terwijl het aan het drogen is, enzovoort. Dit zijn allemaal geweldige basisprincipes om te volgen in je verzorgingsroutine voor krullend haar.

Maar… net als al het andere is deze methode niet perfect. Naarmate het in de loop der jaren is geëvolueerd, hebben curlies hier en daar een paar dingen ontdekt die beter kunnen. En dat niet alle krullen vergelijkbaar zijn.

Toen ik in 1999 mijn eerste salon opende (20 jaar geleden dit jaar, woohoo!), was ik meer dan gedreven om me op krullen te concentreren. Ik had onderzocht, verzameld en bedacht wat volgens mij de ideale combinatie zou zijn van producten uit verschillende lijnen om kroezen in krullen te temmen. Toen ik hoorde over enkele van de bekende merken dat die op maat zijn gemaakt voor krullend haar, was ik verbluft! Ik was zo opgewonden dat we eindelijk aandacht kregen.

Maar toen probeerde ik ze op mijn klanten, en ze namen ze mee naar huis en gebruikten ze. Mijn idealen waren ineens niet zo ideaal. Niets voldeed aan mijn weliswaar hoge normen – en als ze dat hadden gedaan, had ik mijn eigen productlijn niet hoeven te creëren!

De curly girl-methode heeft het mis omdat:

Feit is dat je niet elke krul in een doos kunt stoppen. Hoewel CG ons allemaal waarschuwt om ver, ver weg van siliconen te blijven, is dat soms gewoon niet mogelijk. Bovendien hebben niet alle siliconen hetzelfde effect op het haar! Sommigen van hen zijn zelfs heel nuttig. Er zijn siliconen die in water oplosbaar zijn en andere niet… En geloof me, als je de niet-wateroplosbare siliconen gebruikt en je haar probeert niet te wassen.. gewoon ieeks.

Dus hoewel CG  helemaal niet slecht is, ben ik er vast van overtuigd dat je moet doen wat voor jou en je krullen werkt. Daarom heb ik de Controlled Chaos-productlijn gemaakt – om de kloof te overbruggen tussen volledige CG en agressieve shampoos en producten die bedoeld zijn voor steil haar.

Mijn Controlled Chaos Hair Cleanser wast zachtjes onzuiverheden en overtollige oliën weg zonder te strippen. De Hair Moisturizer biedt precies de juiste hoeveelheid hydratatie die je krullen nodig hebben. En de Curl Crème, stijlen je krullen moeiteloos zonder crunch of gewicht.

 

Het is niet nodig om dikke, verzwaarde krullen te hebben of siliconen te vermijden als de pest. Met Controlled Chaos kunnen je krullen de beste versie van zichzelf zijn – je beste krullen ooit! Beheers je chaos vandaag nog op!

Ga voor slecht 3 producten: Controlled Chaos Bundel

Voor een goede start bekijk de Video’s van onze Master:  Video’s Monique

Alanna York

Alanna york eigenaresse controlled chaos