Rijstwater voor veerkrachtige krullen

rijstwater -voor-je-krullen

Rijst mag dan een lekker bijgerecht bij de maaltijd zijn.  Hoe dan ook, ik heb een serieuze liefde voor deze kleine multitasking oeroude graan! Rijstwater kan DE oppepper zijn voor jouw krullen! Overigens voor elk type haar dat een oppepper kan gebruiken!

En het is geen nieuwe ontdekking! In een dorp in het oude China staan de vrouwen bekend om hun sterk glanzend haar tot wel aan hun enkels! Resultaten voor het spoelen van haar in rijstwater zijn onder meer sterke haargroei, behoud van lengte, verhoogde elasticiteit, en glans! Kan een droge gevoelige hoofdhuid verlichten, hydraterende en herstellende eigenschappen.

 

Nog meer goed nieuws? Het Rijstwater doet wonderen voor alle haartypes! Het zit boordevol lekkere voedingsstoffen, mineralen en vitamines die zich aan het haar hechten, waaronder selenium, magnesium, foliumzuren, vitamine B1 tot en met B6, en vitamine K.

 

 

 

Wat is rijstwater?

Het is simpelweg het water waar rijst in heeft gelegen. Dat witte melkachtige goedje dat overblijft als je rijst in te veel water hebt gekookt. En ja, dat zit vol vitamines, mineralen, eiwitten, antioxidanten en aminozuren! Gaaf hè?

Goedkoop en overal verkrijgbaar. En voor jou wellicht een goede aanvulling op je haarverzorging, zeker in de wintermaanden!

rijstwater maken

Water en rijst is “All you need!”

Gebruik het liefst biologische witte rijst, want de proteïnen van deze rijst hebben een kleinere moleculaire massa dan bruine rijst en dit kan dus beter tot het haar doordringen.

 

Men neemt:

  • Een half kopje water met ongekookte rijst
  • 2 kopjes water
  • Voeg eventueel wat sinaasappelschil toe. Of etherische oliën voor een lekkere geur.

 

model rood haar

 

Was de rijst eerst en spoel het water weg.

Laat de rijst vervolgens een kwartiertje weken met een kop water. Zeef de rijst, vang het water op in een kom die je bedekt met huishoudfolie. (De rijst kan je eventueel fijn maken en nog gebruiken voor een bodyscrub. Als we dan toch bezig zijn! Op deze manier komen er meer antioxidanten, mineralen en vitaminen vrij. Ook bereikt het rijstwater zo een lagere pH-waarde, die aansluit bij de pH-waarde van de hoofdhuid.

Bewaar het gefermenteerde rijstwater in de koelkast, niet langer dan 5 dagen.

 

Rijstwater gebruiken

Je gebruikt de rijstwaterspoeling nadat je je haren hebt gewassen. Hoe schoner het haar, des te beter wordt het rijstwater opgenomen! Dus zorg dat je haar stroef aanvoelt!

Schoon haar

Als je haar handdoekdroog is, giet het rijstwater over je haar. Verdeel je haar hierbij in vier secties en scrunch het rijstwater in je haar. Vergeet hierbij niet de hoofdhuid! Doordrenk je haar met het rijstwater, zet je haar vast met een spelt of een knot! Zet een douchemuts op, wikkel er een (warme) handdoek omheen en laat het een half uur intrekken. Door de douchemuts en handdoek houd je je haar warm waardoor het rijstwater beter intrekt.

intrekken

Na een half uur spoel je het rijstwater goed uit! Verdeel je moisturizer en eventueel krullen crème in je nog steeds kletsnatte haar. Kam door met een grove kam. Ondersteboven gaan hangen en knijp/scruch aan, daarna nogmaals met hydrofiele doek. Laat natuurlijke drogen of met hydrofiele doek.

Op zoek naar meer tips? neem een kijkje bij de:  Video’s Monique

Of  bezoek onze blogpagina:  blogpagina