Het begrijpen van je krullen is een leer proces. Het hebben van krullend haar is misschien een continu leerproces, maar ik heb de antwoorden op een paar vragen die je misschien kwellen! Je krullen begrijpen is de eerste stap om ze te temmen.

krullen-maken

Wat veroorzaakt pluis/kroes?

Krullen snakken naar vocht. Net als een slaperige peuter zullen droge krullen een driftbui veroorzaken, en die driftbui resulteert in pluis/kroezen. Net zoals een gebrek aan slaap de oorzaak is van de meeste driftbuien, is droog haar de oorzaak van pluizen/kroezen… en wanneer krullen gehydrateerd zijn, verdwijnt pluizen/kroezen, Als magie! De realiteit is dat pluizen/kroezen slechts een krul of een golf is die probeert eruit te komen. Vermijd om het vocht uit je krullen te halen met agressieve sulfaatshampoos en geef ze het diepe vocht waar ze naar hunkeren – ik daag je uit om te zien of je nog pluis/kroes hebt!

 

Wat maakt het haar krullerig?

De vorm van je haarzakjes bepaalt de textuur van je haar. Follikels (haarzakje onder de huid)  die rond zijn, groeien als  haar dat volledig recht is – en ovaalvormige follikels produceren golvend tot krullend haar. En voor degenen met super krullend, kroeshaar: je follikels zijn bijna plat! Denk aan een stuk spaghetti versus een lint. Je kunt een lint krullen, maar het zou veel werk kosten om spaghetti te krullen!

krullen-kapper

Hoe krijg ik mijn krul terug na chemisch ontkrullen?

Vocht= Moisturizer

Dus Vocht, vocht, vocht! Onthoud dat krullen gedijen op vocht, en hydratatie zal helpen om ze sneller terug te brengen. Gebruik elke keer dat je je haren wast een sulfaatvrije reiniger en een keer per week een haarmasker. (Moisturizer) Probeer dit ongeveer een maand, en als de voortgang niet snel genoeg voor je is, zal een grote knip beurt  het werk sneller doen! Als je haar eenmaal sterker is, kun je proberen de punten te krullen met een krultang als de krullende wortels beginnen te verschijnen – pas op dat je de nieuwe krullen niet beschadigt! Als alles faalt, is het misschien de beste keuze om het een tijdje zo te dragen totdat je genoeg lengte hebt om het rechte deel af ​​​​te knippen. Geef echter niet op; krullen zijn hardnekkig en je zult ze weer omarmen voordat je het weet! Gebruik bijvoorbeeld de controlled chaos curlcrème. voor hydratatie en beschermig.

 

Hoe kan ik mijn krulpatroon egaliseren?

Het is gebruikelijk om verschillende krulgroottes te hebben in één bos krulhaar. En eigenlijk hebben we hier een trucje voor! De gemakkelijkste manier is om het  “water” gewicht van de lossere krulsecties te verwijderen en meer product toe te voegen aan de strakkere krulsecties. Breng minder product aan op de lossere krullen en diffuus – gebruik dan meer product op de strakkere krullen en laat die gebieden aan de lucht drogen. Het gewicht van het product zal de krullen uitrekken terwijl ze drogen.

 

Bekijk mijn: Video’s Monique

En ga aan de slag!

Starters pakket (luxe giftbox)