Krullend haar is prachtig, maar het stylen en verzorgen ervan kan een uitdaging zijn.

 

Gelukkig is er een handig hulpmiddel dat speciaal is ontworpen om jou krullen te helpen drogen en definiëren: de hydrofiel plop doek. Het Next level ploppen van je krullen! In dit blogartikel ontdek je de voordelen van het gebruik van een hydrofiel plop doek voor krullend haar.

 

Next level ploppen van je krullen…

plop-doek-hydrofiel

 1. Een van de grootste uitdagingen voor mensen met krullend haar is pluis! Het gebruik van een hydrofiel plop doek kan helpen pluizen te verminderen. De zachte textuur van de doek helpt het haar te omhullen en voorkomt zo wrijving, waardoor pluizig haar geen kans maakt.
 2.  Bevordert natuurlijke kruldefinitie: Krullend haar heeft de neiging om platter en minder gedefinieerd te worden na het wassen. Door je krullen in een hydrofiel plop doek te wikkelen tijdens het drogen, creëer je een zachte houvast die de natuurlijke krulpatronen behoudt en verbetert. Het resultaat: prachtig gedefinieerde krullen.
 3.  Sneller drogen: Krullend haar heeft langer de tijd nodig hebben om op natuurlijke wijze te drogen. Het gebruik van een hydrofiel plop doek versnelt dit droogproces aanzienlijk. De doek absorbeert overtollig vocht uit het haar zonder dat het ruw wordt behandeld, waardoor je krullen sneller en op een gezondere manier kunnen drogen. Bovendien neemt het niet je aangebrachte styling producten op.
 4. Vermindert schade door hitte: Krullend haar is gevoeliger voor beschadiging door hitte. Door je haar met een hydrofiel plop doek te drogen, verminder je de noodzaak van het gebruik van een föhn. Dit helpt om de integriteit van je krullen te behouden en schade door hitte te voorkomen.
 5. Veelzijdigheid: Een hydrofiel plop doek is niet alleen voor het “next level ploppen” van je krullen geschikt. Maar kan ook op andere manieren worden gebruikt. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om je haar te beschermen tijdens het slapen. Of voor het intensief in laten trekken van je favoriete haar masker. Het is een veelzijdig hulpmiddel dat je op verschillende manieren kunt gebruiken en van kunt genieten. Conclusie: Als je krullend haar hebt, is een hydrofiel plop doek een waardevol hulpmiddel om je haar te verzorgen en te stylen. Het vermindert pluis, bevordert de natuurlijke kruldefinitie, versnelt het droogproces, vermindert schade door hitte. Met een hydrofiel plop doek kun je genieten van prachtig gedefinieerde krullen zonder al te veel gedoe.

hydrofiel-plop-doek

Gebruiksaanwijzing hydrofiel plop doek:

 • Breng een leave-in conditioner zoals onze Controlled chaos Moisturizer.
 • En daarna uiteraard mijn favoriete Controlled Chaos Curl Crème   
 • Gebruik eventueel een gel voor extra hold, ik gebruik graag de Curls in a bottle voor extra hold  
 • Buig voorover en leg de plopdoek op een oppervlak, zoals een bed of een tafel.
 • Plaats je hoofd aan de onderkant van de plopdoek, zodat je krullen bovenop de doek liggen.
 • Pak de randen van de plopdoek, gebruik de knoopjes en maak achter in de hals vast, wikkel de lange armen om je hoofd, zodat je krullen volledig bedekt zijn en goed ondersteund worden.
 • Laat je krullen in de plopdoek zitten terwijl je je klaarmaakt voor de dag of ‘s avonds of ontspan!
 • Na ongeveer 30 tot 60 minuten (of langer, afhankelijk van je haartype), verwijder je de plopdoek en laat je je krullen aan de lucht drogen of gebruik je een diffuser op een lage warmte-instelling.
 • Geniet van je volumineuze, veerkrachtige krullen!

 

krullend-haar

 

 

Onthoud dat de “next level” hydrofiel plopdoek kan helpen bij het behouden van de natuurlijke vorm en veerkracht van je krullen. Maar het is ook belangrijk om te experimenteren en te ontdekken wat het beste werkt voor jouw unieke krullen.

Ik heb ook een aantal video’s voor je gemaakt hoe ik met de plop doek werk. deze vind je op mijn:  youtube kanaal

De hydrofiele plop doek in 4 trendy kleuren vind je hier: Hydrofiel plop doek voor krullen