Klinkt misschien gek maar mijn krullen  hebben in de winter periode een totaal ander routine als in de zomer periode.

In de winter periode matig ik met maskers, en met leave-in´s of spoel ze toch uit.

Ik zorg altijd dat ik na een zon, zee, en strand periode mijn haar knip. In de zomer periode droogt mijn haar veel sneller uit, en zijn mijn haar punten echt wel toe aan een  knipbeurt. Mijn haar word in de winter met overmatig veel voeding mega zacht en fluffy! Dan kan ik er echt dus niets meer mee! Als je daar ook last van hebt, kan je het beste je haren zeker twee keer met een clarifying shampoo wassen. (een shampoo met sulfaten). Daarna voeg je minder voeding toe aan je routine. Experimenteer hier mee, ieder haar en krul is anders! heb je stug en weerbarstig haar heb je die voeding echt nodig!

krullen-in-de-winter

Het klopt dat je in de winter sneller pluist ervaart, maar dit komt niet altijd door uitdroging! krullen houden nu eenmaal van vocht. krijgen ze dit niet op tijd van jou halen ze het uit de atmosfeer. dan ontstaat er dus pluis. we leven in een vochtig klimaat, niet alleen regen maar ook de ochtend mist is vocht. Probeer hier zoveel mogelijk je krullen tegen te beschermen.

Een paar “krullen in de winter” tips voor je op een rij:

 1. Gebruik je satijnen kussensloop om je trui aan te doen. dus eerst met de satijnen binnenkant  om je hoofd, daarna je trui.
 2. Voel en kijk goed naar je krullen waar ze behoefte aan hebben. experimenteer!  Zacht en fluffy: minder voeding. stug/droog: meer voeding.
 3. Zorg dat je altijd een beetje Controlled Chaos Curl Crème bij je hebt bij vocht of regen weer. knijp opnieuw wat krulcrème in je krullen, wanneer je binnen bent.
 4. Gebruik bijvoorbeeld: Curls in a bottle voor extra hold. Een gel zorgt voor iets meer houvast wanneer je met je krullen in vochtige omstandigheden loopt.
 5. Gebruik altijd een paraplu of muts om te voorkomen dat je krullen opzoek gaan naar vocht.
 6. Naai of koop een winter muts met satijn aan de binnenkant
 7. Of doe gewoon buiten een satijnen sjaal om je haar
 8. En slaap zeker op een satijnen kussensloop

 

satijnen-kussen-sloop

 

 

Hoofdhuid

In deze tijd van het jaar zit je meer bij de verwarming of kachel, je hoofdhuid droogt sneller uit.

Gebruik in deze periode zo weinig mogelijk een shampoo met sulfaten. sulfaten zijn goede diepte reinigers maar drogen ook sneller je hoofdhuid uit. Wat ook weer schilfers kan veroorzaken. Een gezonde hoofdhuid zorgt voor gezonde veerkrachtige krullen. Ik gebruik hiervoor de :Controlled Chaos Cleanser shampoo

Kortom

Laat je niet gek maken door allerlei regels maar test je eigen krullen! kijk waar ze behoefte aan hebben. en heb geduld!

 • droog weerbarstig: Moisturizer
 • zwaar beschadigd: masker met proteïne
 • natuur haar; wees zuinig met moisturzer

Heb je hier een vraag over mag je me uiteraard altijd een whats-app sturen. of reageren hier onder het bericht.

Op mijn video pagina:  Video’s Monique vind je meerdere styling video’s voor krullen