Hoe voorkom je pluizige krullen? Pluis is zonder twijfel de grootste klacht van iedereen met krullen, golven of zelfs een lichte buiging in zijn haar heeft. Niemand wil het, en toch lijkt het er altijd te zijn. Dus hoe versla je deze gevreesde vijand? Is er iets dat een krullenbol kan doen om pluis uit te roeien en te voorkomen? Bestaat er zoiets als pluisvrije krullen?

Het antwoord ligt bij slechts één woord: vocht.

hoe-voorkom-je-pluis-haar

Waarom pluist het haar in de eerste plaats? Nou, simpel gezegd, pluis betekent dat het probeert te krullen. Heb je ooit iemand horen zeggen dat hij of zij steil haar heeft, maar dat het pluis is? Sorry, maar dat betekent dat het eigenlijk niet recht is. Als je krullen hebt, heb je ze dan ooit rechtgetrokken en ben je naar buiten gegaan wanneer het vochtig is of een regenbui? Wat gebeurt er? Yep, pluis! Dus eerst en vooral, als je haar pluizig is, moet je accepteren dat je op zijn minst een vorm van natuurlijke golf of buiging in je haar hebt. Wanneer het pluizig is, reageert het op het vocht in de lucht en probeert het te doen wat het wil doen: krullen!

Hoe voorkom je pluizige krullen? Is er een manier om pluishaar te helpen? Hier is de beste manier om te voorkomen dat krullend haar pluist. Stop eerst met het gebruik van shampoos met sulfaten op je haar. Sulfaten strippen veel te veel vocht uit het haar, dus natuurlijk wil het haar vocht uit de omgeving opnemen! Logisch toch?

Ook hebben krullen vocht nodig om te stralen. Als je gladde, gedefinieerde, pluisvrije krullen wilt (wie niet?), is het een hoofdregel dat je ze moet hydrateren. En dat betekent niet dat je zomaar elke oude dagelijkse conditioner kunt gebruiken die je bij de drogist ophaalt. (Sorry!) Er is een reden waarom sommige producten meer kosten, omdat ze betere ingrediënten hebben! Het is als voedsel voor je haar: als je wilt dat je krullen er gezond en er pluisvrij uitzien, moet je ze voeden wat ze nodig hebben. Hydrateer ze goed, laat wat Moisturizer zitten en style met een hydraterend product zoals Controlled Chaos Curl Crème. Dat klinkt misschien als veel hydraterend, maar geloof ons – je krullen zullen je dankbaar zijn!

Wanneer je krullen goed gehydrateerd zijn, zullen ze de beste versie van hun krullende zelf zijn en zullen ze niet proberen water uit de atmosfeer te stelen. Zie de hydratatie dus als een soort voeding voor je haar en preventieve pluisbescherming. Want als je haar al gehydrateerd is, zal het niet schreeuwen om meer!

Dus ja, pluisvrije krullen zijn haalbaar – en Controlled Chaos kan je helpen ze te bereiken. Gehydrateerd haar is pluisvrij haar. Tijd om de vijand voor eens en voor altijd te verslaan.

Wil je gepersonaliseerd krul styling advies en product aanbevelingen? Doe hier onze krullen quiz

Bekijk: Video pagina met tips & tricks