Krultype 2

2A-krullen
Deze bestaan uit lichte “S”-golven in het haar. Het haar ligt dicht tegen het hoofd en de krullen veren niet op. De structuur is vaak fijn en dun en makkelijk te stijlen, het kan eenvoudig steil of krullend gemaakt worden.

2B-krullen
Dit haar bestaat uit iets meer “S”-golven dan bij type 2A. Ook dit type ligt dicht tegen het hoofd en de krullen veren niet op. Dit haartype is wat moeilijker te stijlen dan 2A en heeft de neiging te pluizen (frizz). 2C-krullen Dit haar is vaak wat dikker en grover van structuur en heeft meer krullen dan de types 2A en 2B. Dit haartype is lastiger te stijlen en je zult ook meer last hebben van pluizend haar. Vaak heeft dit haartype een steile onderlaag of juist een meer krullende onderlaag (pijpenkrullen).

Krultype 3

Type 3 krullend haar is variërend van licht tot zeer sterk gekruld met een duidelijke krul definitie en springerig. Dit haar is makkelijk krullend te stijlen of steil te föhnen. Ook al zie je het soms niet direct, maar type 3 krullen zijn over het algemeen eerder fijn dan grof van structuur.

3A-krullen
Hebben een duidelijk “S”-patroon. De krullen zijn goed gedefinieerd en springen op. Van nature zijn deze krullen groot, los en hebben vaak een mooie glans. 3A-krullen hebben een diameter van stoepkrijt. Over het algemeen is dit haartype eenvoudig steil te maken. Ook is de verschijningsvorm van 3A-krullen is sterk afhankelijk van het klimaat.

3B-krullen
Deze krullen zijn zeer gedefinieerd, springerig en volumineus. Ze variëren van opverende ring krulletjes tot strakke kurkentrekker krullen. De diameter is ter grootte van een markeerstift en de textuur type is moeilijk steil te maken, maar het kan wel. 3B-krullen glanzen over het algemeen niet heel erg en de structuur kan vrij grof zijn.

3C-krullen
Dit zijn strakke kurkentrekker krulletjes met veel volume en een diameter van een potlood of rietje. De krullen kunnen kinky zijn (zigzag gekruld) of zeer strak gekruld met veel haar opeengepakt. Over het algemeen is het mogelijk om dit haartype steil te maken, maar het is veel moeilijker dan bij de haartypes 3A en 3B. 3C-krullen zijn vaak fijn van structuur

Krultype 4

4A-krullen
Deze zijn strak opgerold en hebben een “S” patroon. Het haar is beter gehydrateerd.

4B-krullen
Deze hebben een duidelijk krulpatroon. De diameter van de spiralen zijn zeer fijn, vergelijkbaar met die van een haaknaald. Het haar heeft een “zigzag” patroon met minder gedefinieerde krullen in plaats van rond, herkenbaar aan de scherpe hoeken in de vorm van de letter Z. Dit haartype voelt katoenachtig aan en is zeer kwetsbaar, dus wees uiterst voorzichtig als je deze gaat stijlen! Dit haartype kan variëren van fijn en dun tot draden-grof met zeer veel strengen dicht opeengepakt. 4B-krullenkrimpen tot wel 75% van hun werkelijke lengte.

4C-krullen
Dit haartype bestaat uit krulpatronen die bijna nooit bij elkaar blijven als één geheel. De structuur van 4C-krullen kan variëren van fijn, dun en super zacht tot draden, grof met dicht opeengepakt haar. Deze krullen worden omschreven als een “grotere uitdaging” dan 4B-krullen. Sommigen zeggen dat 4C er hetzelfde uitzien als 4B, behalve dat de haren zo dicht gekruld zijn dat er weinig krul definitie is. 4C-krullen kunnen wel meer dan 75% krimpen.